Proper en langer zwemmen: Enkele tips voor het reinigen van jouw zwembadPrachtig helder zwemwater vraagt enige vorm van onderhoud. Door je zwembad goed te onderhouden, geniet je niet enkel van proper water, maar verleng je ook nog eens de levensduur van je zwembad. Met onze vier tips reinig je je zwembad en zwemwater optimaal. 

Verwijder regelmatig bladeren en ander drijvend vuil

Voor deze tip heb je niet meer nodig dan een schepnet en het neemt bovendien ook nog eens weinig tijd in beslag. Door regelmatig bladeren en ander drijvend vuil op te scheppen, houd je het water niet enkel proper, maar zorg je er ook voor dat de waterkwaliteit optimaal blijft. Bladeren kunnen namelijk een slechte invloed hebben op je waterkwaliteit aangezien ze veel chloor opnemen. Regelmatig scheppen is dus het devies.  

Ga voor een automatische zwembadrobot

Je zwembadbodem reinigen kan redelijk wat tijd in beslag nemen wanneer je alles handmatig moet reinigen. Daarom is een automatische zwembadrobot je beste vriend bij het onderhoud van je zwembad. Deze robot maakt je zwembad volledig automatisch proper zonder een druppeltje zweet.   

Laat je filter terugspoelen 

Je filterinstallatie draagt ook bij aan proper zwemwater. De vuildeeltjes die zich opbouwen in de filter kunnen er echter voor zorgen dat de filter verstopt raakt. Om dat te vermijden, laat je de filter best een keer in de week terugspoelen (ook wel backwashen genoemd). Hiermee verwijder je definitief al het vuil en vermijd je een opeenstapeling van vuildeeltjes.  

Regelmatig vers water toevoegen

Ondanks goed onderhoud blijft je water niet dezelfde kwaliteit behouden. Chloor en nitraten in het water kunnen chemische reacties uitlokken die zouten vormen. Je kan dit niet volledig vermijden, maar door drie keer per jaar 5% van het volume aan het zwembad toe te voegen, leng je het water voldoende aan om het water proper te houden.  

Op zoek naar een expert in ingebouwde zwembaden? 

Met ruim 20 jaar ervaring in het plaatsenrenoveren en herstellen van zwembaden is Zwembaddokter de expert die jou het zwembad van je dromen bezorgt. 

Maak nu een afspraak

Meest Recente Posts

In de kijker

Zwembaddokter

Wat het probleem ook is, Zwembaddokter lost het op.

maak een afspraak

Met meer dan 20 jaar ervaring in zwembadtechniek,
het bouwen, herstellen en renoveren van zwembaden.

​​​​​​​Ons familiebedrijf is werkzaam doorheen de provincie Antwerpen in de kempen met onder andere werken in Turnhout, Oud-Turnhout, Ravels, Weelde, Vosselaar, Beerse, Kasterlee, Retie, Dessel, Mol, Tielen en Geel.

contacteer ons

In de kijker

Zwembaddokter

Wat het probleem ook is, Zwembaddokter lost het op.

maak een afspraak