5 benodigdheden bij het plaatsen van een ingebouwd zwembadDe kogel is door de kerk: je gaat een eigen ingebouwd zwembad plaatsen. Je hebt de ideale locatie in de tuin al uitgekozen en kan al bijna niet meer wachten op die allereerste duik. Maar weet je ook welke vijf benodigdheden je nieuwe ingebouwde zwembad zeker niet mag missen? Je ontdekt ze hier. 

Zwembadpomp 

Mooi, proper en gezond zwembadwater moet de kans krijgen om te circuleren. Op die manier kunnen de chemicaliën niet enkel over al het water verspreid worden, maar zo kan het water ook door een filter gepompt worden. Die filter zorgt op zijn beurt dan weer voor proper water zonder vuildeeltjes.

Filter 

We hebben het hierboven al een beetje verraden, maar het volgende essentiële item voor je ingebouwd zwembad is een goede filter. Een degelijke filter helpt je om vuildeeltjes uit het water te filteren. Zo blijft je water mooi proper.

Chemicaliën 

Een derde onmisbare item voor je ingebouwd zwembad is een set chemicaliën. Door de juiste chemicaliën aan je zwemwater toe te voegen houd je het water mooi helder. Samen met je filter en zwembadpomp houden chemicaliën je zwembad proper. 

Afdekking

Eens je water proper is, wil je het natuurlijk zo lang mogelijk zo houden. Dat doe je door het te beschermen tegen de bladeren, gras en ander omgevingsvuil met een afdekking. Een afdekking met lamellen is bijvoorbeeld een perfecte oplossing voor een ingebouwd zwembad. Het houdt niet enkel het vuil buiten, maar het zorgt er ook voor dat je water beter op temperatuur blijft. Bovendien is zo'n afdekking ook nog eens extra veilig voor kinderen en huisdieren.   

Verwarming

Het is misschien niet strikt noodzakelijk om je zwembad te verwarmen maar, in een land als België is zwembadverwarming geen onnodige luxe. Door je zwembad te verwarmen verleng je de periode waarin je aangenaam kan zwemmen. Op die manier hoef je niet te wachten op een hittegolf om volop te genieten. 

Zwembaddokter is de expert in het plaatsen van ingebouwde zwembaden

Je eigen ingebouwd zwembad plaatsen? Dat doe je bij Zwembaddokter. Met meer dan 20 jaar ervaring in het plaatsenrenoveren en herstellen van zwembaden, is Zwembaddokter de expert die je zoekt.

Contacteer ons

Meest Recente Posts

In de kijker

Zwembaddokter

Wat het probleem ook is, Zwembaddokter lost het op.

maak een afspraak

Met meer dan 20 jaar ervaring in zwembadtechniek,
het bouwen, herstellen en renoveren van zwembaden.

​​​​​​​Ons familiebedrijf is werkzaam doorheen de provincie Antwerpen in de kempen met onder andere werken in Turnhout, Oud-Turnhout, Ravels, Weelde, Vosselaar, Beerse, Kasterlee, Retie, Dessel, Mol, Tielen en Geel.

contacteer ons

In de kijker

Zwembaddokter

Wat het probleem ook is, Zwembaddokter lost het op.

maak een afspraak