3 tips voor het bepalen van de juiste zwembad warmtepompOok op minder warme dagen kunnen genieten van je zwembad? Dat kan wanneer je je zwembad verwarmd. Een warmtepomp is de meest effectieve manier van zwembadverwarming: het is energiezuinig en levert het hoogste rendement. 

Een warmtepomp gebruikt de warmte die al in de buitenlucht zit, en is zo dus een energiezuinige manier van verwarmen. Bij een warmtepomp is de verhouding van energie die de warmtepomp verbruikt en de warmte die hij oplevert zeer gunstig.

Hoe kies je nu de juiste warmtepomp voor jouw zwembad?

Tip 1

Welke warmtepomp geschikt is voor je zwembad hangt af van de hoeveelheid water er verwarmd moet worden. Er wordt dus steeds rekening gehouden met de maximale zwembadgrootte die de waterpomp aankan. 

Tip 2

Wil je ook in de herfst of in de lente zwemmen? Hoe lager de buitentemperatuur, hoe harder een zwembad warmtepomp moet werken om het zwembad te verwarmen. 

Wanneer je wilt zwemmen buiten de zomermaanden kies je best voor een warmtepomp van een hogere verwarmingscapaciteit, op die manier ben je er zeker van dat het zwembadwater goed verwarmd wordt. 

Tip 3 

Er spelen ook nog andere factoren mee, zoals het geluidsniveau en de luchtuitlaat. Hoe minder geluid de warmtepomp maakt, hoe aangenamer het vertoeven aan je zwembad. 

Om het water te verwarmen, moet de koude lucht de warmtepomp kunnen verlaten. Een horizontale luchtuitlaat is ideaal wanneer je genoeg ruimte hebt. Wanneer de ruimte eerder beperkt is, kan je ook kiezen voor een warmtepomp met een verticale uitlaat; dan verlaat de koude lucht de warmtepomp via de bovenkant. 

Op zoek naar een expert in het plaatsen van zwembad warmtepompen?

Bij Zwembaddokter zijn we ware experten in alles wat met zwembaden te maken heeft. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste zwembad warmtepomp of bij de installatie ervan? Wij helpen je graag verder. Je kan ons contacteren of langskomen in onze conceptstore in Kasterlee.

Contacteer ons

Meest Recente Posts

In de kijker

Zwembaddokter

Wat het probleem ook is, Zwembaddokter lost het op.

maak een afspraak

Met meer dan 20 jaar ervaring in zwembadtechniek,
het bouwen, herstellen en renoveren van zwembaden.

​​​​​​​Ons familiebedrijf is werkzaam doorheen de provincie Antwerpen in de kempen met onder andere werken in Turnhout, Oud-Turnhout, Ravels, Weelde, Vosselaar, Beerse, Kasterlee, Retie, Dessel, Mol, Tielen en Geel.

contacteer ons

In de kijker

Zwembaddokter

Wat het probleem ook is, Zwembaddokter lost het op.

maak een afspraak