Is een zwembadoverkapping nodig?Wanneer je een buitenzwembad laat plaatsen, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Daarom is het belangrijk dat je je zwembad beschermd tegen buitenomstandigheden. 

Er bestaan verschillende opties voor het afdekken van je zwembad. Zo bestaan er zwembadafdekkingen en zwembadoverkappingen. Hiervoor kan je natuurlijk bij Zwembaddokter terecht.

Voordelen van een zwembadoverkapping

Het plaatsen van een zwembadoverkapping heeft vele voordelen. 

1. Veiligheid

Een van de belangrijkste voordelen van een zwembadoverkapping is veiligheid. Het biedt bescherming tegen mogelijke huiselijke ongelukken en verdrinking. Zeker als je jonge kinderen of een klunzige hond in je tuin hebt rondlopen, kan een zwembadoverkapping goed van pas komen. 

2. Onderhoud

Een overkapping helpt ook om het water van je zwembad schoon te houden, omdat het voorkomt dat bladeren en allerlei onzuiverheden in het zwembad vallen. Dat bespaart je weer wat tijd bij het onderhoud van je zwembad. Want geef toe, je spendeert die tijd liever al zwemmend dan al vissend naar blaadjes. 

3. Temperatuur

Tot slot helpt een zwembadoverkapping de temperatuur van het water te behouden. Heerlijk genieten het hele jaar door, zonder torenhoge verwarmingskosten

Verschillende soorten overkappingen

Er zijn verschillende soorten zwembadoverkappingen mogelijk, afhankelijk van jouw behoeften en eisen. De meest voorkomende zijn de schuifbare, telescopische types. 

Bij Zwembaddokter helpen we je graag bij het kiezen van de juiste zwembadoverkapping voor jouw zwembad. Contacteer ons of kom langs in onze conceptstore in Kasterlee!

Contacteer ons

Meest Recente Posts

In de kijker

Zwembaddokter

Wat het probleem ook is, Zwembaddokter lost het op.

maak een afspraak

Met meer dan 20 jaar ervaring in zwembadtechniek,
het bouwen, herstellen en renoveren van zwembaden.

​​​​​​​Ons familiebedrijf is werkzaam doorheen de provincie Antwerpen in de kempen met onder andere werken in Turnhout, Oud-Turnhout, Ravels, Weelde, Vosselaar, Beerse, Kasterlee, Retie, Dessel, Mol, Tielen en Geel.

contacteer ons

In de kijker

Zwembaddokter

Wat het probleem ook is, Zwembaddokter lost het op.

maak een afspraak