Hoe verleng ik de levensduur van mijn zwembad?Een zwembad is een heuse investering. Het geeft je woning wat extra cachet en je kan bovendien een heerlijk frisse duik nemen in je eigen achtertuin. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je investering volg je het beste ons advies: jarenlang zwemplezier gegarandeerd.

Goed onderhoud 

De basis van helder en mooi water begint bij een filterinstallatie die in orde is én de juiste producten die worden toegevoegd. Want ook de desinfectie moet in orde zijn. Als je dit niet handmatig wenst te doen, kan je kiezen voor een automatisch doseringssysteem incl. pH-regeling. Een goed onderhoud is dus essentieel om je zwembad langer mee te doen gaan.

Goed onderhoud doe je door regelmatig te stofzuigen, de filter te reinigen, skimmermandjes en pompmandje te ledigen en de juiste onderhoudsproducten te gebruiken. Verder zorg je er beter ook voor dat je het zwembad kan afdekken als er niet gezwommen wordt. Zo zorg je ervoor dat het bad langer proper blijft. Een goed onderhouden zwembad nodigt uit om te zwemmen.

Kies voor een automatische bodemreiniger of stofzuiger 

Goed onderhoud van een zwembad kan redelijk wat tijd in beslag nemen. Beestjes, bladeren, stof en zand verzamelen zich in het water en komen op de bodem te liggen. Het is dan ook belangrijk om de bodem voldoende te stofzuigen. 

Niet iedereen heeft echter de tijd om iedere dag met de zwembadstofzuiger aan de slag te gaan. Een automatische bodemreiniger of stofzuiger is dan een perfecte oplossing. Dit toestel reinigt volledig autonoom je zwembad. De gemiddelde robot doet er een tweetal uurtjes over om je bad volledig te reinigen. Die tijd kan natuurlijk oplopen als je een groter zwembad hebt. Op die manier blijft je zwembad proper zonder dat je zelf uren moet zwoegen.  

Op zoek naar onderhoudsproducten of een automatische bodemreiniger voor je zwembad?

Zwembaddokter is met meer dan 20 jaar ervaring in zwembadtechniek, het bouwenherstellen en renoveren van zwembaden dé expert die je zoekt.

Bezoek onze winkel voor allerhande zwembadaccessoires

Meest Recente Posts

In de kijker

Zwembaddokter

Wat het probleem ook is, Zwembaddokter lost het op.

maak een afspraak

Met meer dan 20 jaar ervaring in zwembadtechniek,
het bouwen, herstellen en renoveren van zwembaden.

​​​​​​​Ons familiebedrijf is werkzaam doorheen de provincie Antwerpen in de kempen met onder andere werken in Turnhout, Oud-Turnhout, Ravels, Weelde, Vosselaar, Beerse, Kasterlee, Retie, Dessel, Mol, Tielen en Geel.

contacteer ons

In de kijker

Zwembaddokter

Wat het probleem ook is, Zwembaddokter lost het op.

maak een afspraak