Maak in slechts 7 stappen uw zwembad winterklaarDe zomerse dagen komen tot een einde. Hoog tijd om nu al maatregelen te nemen om vorstschade bij uw zwembad te voorkomen tijdens de winter. De Zwembaddokter geeft u alvast zeven tips waarmee uw zwembad er in het voorjaar terug tip top uitziet.

Stap 1: de juiste waterbalans bekomen

Voordat u uw zwembad kunt afdekken moet het zwembad proper en helder zijn. Lees hier alvast hoe u uw zwembad schoon maakt met een zwembadstofzuiger en de juiste producten. Een goede voorbereiding is het halve werk. Door uw zwembad ten allen tijden te onderhouden kan u in het voorjaar ook sneller genieten van uw zwembad.

Stap 2: Verlaag het waterpeil

Inbouwdelen, zoals de inspuiters en skimmers, kunnen bij strenge vorst gaan scheuren of lekken. Zorg er daarom voor dat u het zwembad leegpompt tot onder de bovenste inspuiter en skimmer. Gebruik hiervoor de backwash-functie op het filtervat, dan is de filter ook ineens proper. Indien u niet over de backwash mogelijkheid beschikt kan u gebruik maken van een dompelpomp.

Stap 3: Zandfilterpomp en techniek installatie

Ook de zandfilterpomp is in de winter gevoelig voor schade. Er kan bijvoorbeeld een breuk ontstaan door bevriezing. Haal al het water uit de filterpomp en koppel de techniek installatie af.

Stap 4: Blaas het leidingwerk droog en sluit af

Nu alles is losgekoppeld kan u de leidingen droogblazen met een compressor. Draai de leidingen (die afgesloten met een winterplug) rechtstreeks in de inspuiters en stofzuigeraansluiting. De skimmer dek je vervolgens af met een gizzmo. Deze zorgt ervoor dat water, dat mogelijk de skimmer in loopt, kan uitzetten waardoor de skimmer geen schade oploopt.

Stap 5: Plaats winterdrijvers in het zwembad

Winterdrijvers zorgen ervoor dat water kan uitzetten bij bevriezing, zonder dat het zwembad daar schade aan ondervindt. Deze drijvers zijn meerdere seizoenen te gebruiken. De aanschafwaarde ervan is niet te vergelijken met de kosten van een zwembad dat beschadigd raakt door vorst.

Stap 6: Voeg overwinteringsvloeistof toe

Overwinteringsvloeistof is speciaal gemaakt voor het veilig overwinteren van uw zwembad. Het bevat stabilisatoren die het water in het zwembad over een langere periode stabiel houdt en anti-alg om algengroei tegen te gaan. Ook kalkafzetting wordt met overwinteringsvloeistof verminderd.

Stap 7: Dek het zwembad af

Uw zwembad is bijna winterklaar. U hoeft het nu alleen nog af te dekken met een winterzeil, met een hoog draagvermogen, dat het zwembad beschermt tegen algen. Uw zwembad is nu klaar om de winter te trotseren.

Heeft u ook nood aan een frisse duik in uw (toekomstig) zwembad?

Zwembaddokter is al vijftien jaar uw expert in het bouwen, herstellen en renoveren van zwembaden.

Contacteer ons

Meest Recente Posts

In de kijker

Zwembaddokter

Wat het probleem ook is, Zwembaddokter lost het op.

maak een afspraak

Met meer dan 20 jaar ervaring in zwembadtechniek,
het bouwen, herstellen en renoveren van zwembaden.

​​​​​​​Ons familiebedrijf is werkzaam doorheen de provincie Antwerpen in de kempen met onder andere werken in Turnhout, Oud-Turnhout, Ravels, Weelde, Vosselaar, Beerse, Kasterlee, Retie, Dessel, Mol, Tielen en Geel.

contacteer ons

In de kijker

Zwembaddokter

Wat het probleem ook is, Zwembaddokter lost het op.

maak een afspraak